Известие

Collapse
No announcement yet.

Смуче въздух ( само така се чува )

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Пласмасовия колектор е цял, аз моя го смених с метален, щото минах на газ. Двете части на пласмасовия са слепени в едно цяло тяло, може да ти е спукан колектора, като го провериш мога да ти продам моя...стария....
    Кабелите са с различни букси, няма как да ги объркаш, имат разни скобички за прикрепване... Има и маркучи за вакуума...
    Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

Колега благодаря ти за съпричастността надявам се да не е пукнат колектора (нямам газ да е от това ама може и от друго да е ) аз мислех че има гарнитура между двете половини а щом е цял остава или някой маркуч има вакуумчета и за маслените пари или гумените маркучи с които се съединява пластмасата и металния колектор да са заминали но да е от долна страна и да не се вижда.
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

И какво излезе- спукани ли са гумените тръби?
        Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Незнам ама смятам да ги сменя събота ще е деня на истината.
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

и мойта смуче по същия начин и в момента е свалена главата и сега е момента да се види от къде е.точно отзад от колекторите се чуваше съскане.
            Alfa romeo GTVex
            Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
            Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
            Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Айде и разказвай дали е от колектора нещо или маркучите са напукани ча да знам какво ме чака. Един колега каза че е отварял и е цял тоест ако няма газово и не е гармяло вероятността да е спукан самия колектор е малка.
              156 1,8 ТS 99
              Nissan Murano 2005

Comment

Чувал съм, че номера със спрея ставал с обикновен дезодорант. Защо не пробваш това преди да си разглобиш колата?
                Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
                EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
                EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

в момента ми правят главата шлайф смяна клапани гарнитура глава и т.н като е събират ще видят от къде смуче въздух но съм сигурен че проблема е като при теб прави по същия начин както го описваш ти колега.моят мотор също е 1.8 към края на седмицата ще събират ще споделя.сменям всичко по главата също и кабели свещи ремъци ролки термостат нов радиатор чистят ми в момента и дюзите и дебитомера остава една ламбда сонда но се чудя че много пари стана.баах тая каруца
                  Alfa romeo GTVex
                  Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                  Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                  Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Инвестицията е сериозна ! Най-много се дразня ,когато си продаваме колите и някой каже " Абе много са й парите.Еди къде си ги внасят на 1/2 цена от тази" А не се замислят за подръжката и състоянието на колата ти .
                    Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                    Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от Novachev
                      Незнам ама смятам да ги сменя събота ще е деня на истината.
                      абе те бензинките си имат едно специфично съскане май, ....пиши после кво излизи и докъде я докара...
                      156-2.4-JTD-99;
                      156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

Колега иди в някой сервиз за газови уредби или за климатици те ползват такива спрейове поне ще ти кажат от къде можеш да си купиш
                        ALFA 166 2.0TS-хубавицата
                        Fiat Ritmo 125TC ABARTH-нека силата на ABARTH бъде с теб
                        PEUGEOT 206 1,4HDI(служебното) егати пауъра
                        Дачия Логан 1.6 power injection-с ГАС

Comment

Аз също имам такова съскане. Даже го имам записано някъде, като го намеря ще кача линк. Но ми казаха и на мен че било нормално
                          '05 166 V6
                          '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Ето това се чува при мен
                            '05 166 V6
                            '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

След много псувни и за сваляне на колектора и издрани ръце смених четирите гумени конектора на пластмасовия към металния колектор бяха се повтвърдили. След пръскания със спрейове и ослушване се оказа че шума който издава двигателя си е такъв така си шуми по принцип. Оказа се че гумения маркуч който свързва дебитомера и дросела пак се е поразцепил на ново място и пак го закърпих като загрее колата се изфорзирва нормално без да се зачудва чува се само специфичния шум. Обобщенията са че наистина такъв му е шума на мотора това е сменям заглавието на темата
                              156 1,8 ТS 99
                              Nissan Murano 2005

Comment

Еее,най накрая да мирясате,ама не слушаш какво ти се казва.
                                sigpic156 1.9 jtd

Comment

Working...
                                X